Uitwerking bewegen, recreatie en gezondheid. Doelgroep naar buiten.

 • Aantal keer bekeken 71
 • Terug

We willen voorzieningen in het buitengebied hebben die alle doelgroepen in onze gemeente aanspreken en die hen aan het bewegen zet. We weten zeker dat we daarvoor volledig nieuwe dingen moeten doen (veel doelgroepen gaan nu immers weinig naar buiten) maar we weten nu niet welke. Dat gaan we de mensen in de doelgroepen gericht vragen.

Vooral in het transformatiegebied verwachten we regelmatig nieuwe kansen te hebben. Daar wordt een nieuw landschap aangelegd waar ook ruimte is voor nieuwe voorzieningen.

Hebt u voorstellen om doelgroepen in beweging te krijgen? Vooral doelgroepen die dat nu nog niet doen? 

Terug

Deel

Reacties

 • Wandelend door Noord-West, Rijnsteeg en het binnenveld kennende ontvangt u hier het idee om een bedrijfje /organisatie te stimuleren om kleine bootjes, roeiboten en of kano's te verhuren. Er is heel veel water, mooi brede sloten waar men met kleine bootjes de natuur en de wijk / omgeving heel anders kan beleven vanaf het water dan wanneer men op de weg wandelt. Men zou de bestaande kleinere sloten kunnen verbreden en een netwerk aan vaarroutes kunnen creëren die dieper het binnenveld in gaan al dan niet met routes waarbij speciale thema's aan de orde kunnen komen afhankelijk van wat er te zien is aan flora en fauna.
  25-3-2020 14:46:06
 • Natuurspeelplaatsen waarbij spelen in samenhang met natuur realiseert wordt zou goed passen. Er kan ook gedacht worden aan spellen op grote schaal met opdrachten (op bordjes) waarbij het spel een natuur educatief karakter / inhoud kan hebben waardoor je een win-win situatie creëert.
  22-3-2020 18:30:53
 • Voor het Binnenveld liggen met het huidig verkeersbeleid al grote kansen voor de gemeente om een uitnodiging tot bewegen te realiseren. In de nota is terecht geconstateerd dat er op dit moment een conflictsituatie is tussen auto's fietsers en voetgangers in het Binnenveld. Deze situatie geldt naast de genoemde stegen (Veensteeg en Kanaalweg, verboden voor autoverkeer en veel gebruikt door sluipverkeer) zeker ook voor de Slagsteeg, Egelsteeg en Plassteeg. Voor deze stegen geldt een 60 km snelheidsbeperking maar door nalatigheid van de gemeente Wageningen is er geen enkele reden voor automobilisten om zich hieraan te houden. De enige maatregel die de gemeente in de afgelopen jaren heeft getroffen heeft een ernstig averechts effect gehad: de gemeente te heeft de bermen verbreed en aangevuld waardoor visueel een bredere weg is ontstaan en de automobilisten hun snelheid hierop hebben aangepast (verhoogd dus). Graag verneem ik welke maatregelen de gemeente de komende 3 jaar gaat nemen om de ontstane nalatigheid ongedaan te maken. Overigens ben ik positief over de visie van de gemeente om het Binnenveld juist voor fietsers en voetgangers te ontsluiten. Hiermee zet de gemeente een belangrijke stap voor een gezonde groene leefomgeving die de bewoners uitnodigt tot een actieve gezonde leefstijl.
  22-3-2020 13:51:18
 • Voor de doelgroep kinderen: volledig eens met Elmar Theune. Voetballen, rennen, klimmen; er zijn talloze vernieuwingen te bedenken om kinderen naar buiten te lokken zonder dat ze in de hondenpoep trappen of overlast bezorgen. Voor volwassendoelgroepen die nu weinig naar buiten gaan: het is ambitieus om hen naar het buitengebied te krijgen, behalve misschien de Nude. Beter zijn faciliteiten in elke wijk zoals dhr Jacobs ook aangeeft. Dat kan iig zijn: Vlakke paden, goed verlicht, zitgelegenheid, uitlaatvelden voor de hond. Vraag het vooral de doelgroep zelf.
  21-3-2020 17:55:29
 • Jong geleerd is oud gedaan. Mijn kinderen vonden het heerlijk om vuurtje te stoken, hutten te bouwen, kuilen te graven, geheime plekken te hebben enzovoort. Dat kon toen Noordwest in aanbouw was. Zou mooi zijn als kinderen die nu opgroeien dat ook kunnen. Nu is daar nergens plek voor. Buiten zijn op een plek waar niet alles al is vastgelegd. Dat is de eerste natuurbeleving voor kinderen. Jongeren weten ook wel dat ze herrie maken als ze bij elkaar zijn en dat anderen daar last van hebben. Ze doen hun best om zo ver mogelijk bij anderen mensen vandaan te blijven en dan nog worden ze verjaagd. Maak ook voor hen plekken (wel heel goed hufterproof): bankje; uit de wind en de regen. Zorg dan ze ze ook hun energie kwijt kunnen (ravotten). En denk ook aan rolstoel- en rollator-vriendelijke paden met plekken waar het aangenaam is om even te gaan zitten (beetje uit de wind; iets leuks om naar te kijken, dat kunnen ook spelende kinderen in een natuurspeelterrein)
  19-3-2020 23:16:09
 • Jong geleerd is oud gedaan. Mijn kinderen vonden het heerlijk om vuurtje te stoken, hutten te bouwen, kuilen te graven, geheime plekken te hebben enzovoort. Dat kon toen Noordwest in aanbouw was. Zou mooi zijn als kinderen die nu opgroeien dat ook kunnen. Nu is daar nergens plek voor. Buiten zijn op een plek waar niet alles al is vastgelegd. Dat is de eerste natuurbeleving voor kinderen. Jongeren weten ook wel dat ze herrie maken als ze bij elkaar zijn en dat anderen daar last van hebben. Ze doen hun best om zo ver mogelijk bij anderen mensen vandaan te blijven en dan nog worden ze verjaagd. Maak ook voor hen plekken (wel heel goed hufterproof): bankje; uit de wind en de regen. Zorg dan ze ze ook hun energie kwijt kunnen (ravotten).
  19-3-2020 23:14:05
 • In het plan wordt al een voorschot genomen om het transformatiegebied in te richten voor degenen die nu nog niet / te weinig bewegen. Beter eerst goed onderzoeken hoe je die doelgroepen identificeert en stimuleert voordat we een transformatiegebied vullen met ongebruikte recreatiemogelijkheden. Wellicht is juist bewegen dicht-bij-huis de oplossing. Bekend is ook dat de kosten voor bewegen voor grote groepen te hoog zijn. Beter investeren we in deze groep door bewegen voor hen te subsidiëren.
  16-3-2020 21:11:07
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren