De mogelijkheid om te reageren is inmiddels gesloten.

21 Nieuwe Wageningse recreatie

21recreatie

Tijdens de gebiedsconferentie kwamen veel verschillende ideeën naar voren voor nieuwe recreatie in het buitengebied. Met als rode draad de combinatie van recreatie, natuur, duurzaamheid en kunst. Denk aan voorbeelden als: een route langs ‘eco-kunstwerken’, een mobiele pop-up slaapkamer die wordt verplaatst tussen verschillende locaties in het buitengebied, meer mogelijkheden voor natuurkamperen en een kabelbaan vanaf de berg naar Lexkesveer. 

Deze combinatie van ‘recreatie-natuur-duurzaamheid-kunst’ zou wel eens heel goed bij Wageningen kunnen passen. 

Kun je aangeven hoe je aankijkt tegen een dergelijke vorm van recreatie en welke mogelijkheden zie je?  

Deel

Reacties

 • Ik sluit mij graag aan bij Rogier.
  12-1-2020 20:49:33
 • Leuke ideeën worden hier genoemd. Wat extra recreatie-aanleidingen in de relatief kleinschalige sfeer, gericht op wandelaar en fietser lijkt me een goede versterking.
  12-1-2020 19:49:08
 • Nieuwe recreatievormen? Moet wel passen bij het landschap. Oppassen voor ''verparking'' buitengebied…
  11-1-2020 15:04:46
 • Laat letterlijk en figuurlijk duizend bloemen bloeien: niet te bang zijn voor verrommeling of 'aantasting' (verandering, toenemend gebruik van) het landelijk gebied.
  10-1-2020 15:05:54
 • Ik kan mij vinden in de reactie's die hier eerder zijn gegeven. Waarom streven naar iets nieuws voordat we optimaal gebruik maken van bestaande infrastructuur? Boot en kano verhuur zouden prima passen in de Wageningse haven of in combinatie met roervereniging Argo. Overnachten zou in combinatie met bestaande boeren gerealiseerd kunnen worden op het erf, ook dit vergt nauwelijks aanleg van nieuwe infrastructuur. M.i. is het goed te onthouden dat de kracht van Wageningen ook zit in de rust en stilte die de natuur biedt. Veel mensen trekken met deze reden de natuur in, deze natuur vervolgens 'volproppen' met een scala aan activiteiten doet m.i af aan het karakter van de Wageningse cultuur. Maak eerst eens gebruik van de bestaande infrastructuur en probeer hieruit de diversiteit aan recreatie te halen.
  8-1-2020 10:24:11
 • Het gevarieerde landschap rond Wageningen leent zich bij uitstek voor recreatie. Te voet, op de fiets of mountain bike, per boot of kano en als het weer mee zit zelfs op de schaats. Voor wie zijn weg zelf bepaald is alleen een goede ontsluiting van belang (dat is hier en daar nog wel een opgave!). Anderen zijn geholpen met routes: klompenpaden, fietsknooppunten en wellicht zelfs een elektrische trein vanaf de watertoren. Een route langs alleen natuur of alleen kunst is wellicht saai, dus ontwerp routes die even gevarieerd zijn als het landschap zelf en combineer natuur, erfgoed, recreatie en kunst, ofwel oud met nieuw. Denk na over eigentijdse vormen van informatievoorziening, dus geen lelijke panelen in het landschap maar info via de smartphone. En die kabelbaan vanaf de watertoren biedt ook jongeren wat spektakel en daarmee een reden om naar Wageningen te komen.
  7-1-2020 9:49:26
 • Kleinschalige nevenactiviteiten op het boeren erf (of dit nu operationele boerderijen zijn of woonboerderijen, dat maakt niet veel uit) zouden moeten worden gestimuleerd door de gemeente. Overnachtingsmogelijkheden ter ondersteuning van recreatief gebruik in de vorm van B&B faciliteiten in het Wageningsche buitengebied, om wandelaars en natuurliefhebbers te kunnen laten genieten van de schoonheid van het buitengebied in de late avond, nacht en vroege morgen, terwijl ze verblijven in het stilte gebied. Duidelijke regels met betrekking tot geluid en handhaving door de beheerders op overlast in welke vorm dan ook. Zolang eea kleinschalig blijft is het beheersbaar. Het beleven van ultieme rust en de pracht van de natuur. Kleinschalig en geen afbreuk doend aan de natuur.
  3-1-2020 9:00:18
 • Mijn eerste reactie is heel simpel: Wageningen heeft op dit moment unieke locaties voor recreatie (denk aan de haven), maar daar wordt nauwelijks gebruik van gemaakt omdat er weinig voorlichting wordt gegeven en niet zodanig zijn aangepast dat ze ook aantrekkelijk zijn voor de recreant. Maar.... iets nieuws starten is altijd cooler in deze tijd! De nieuwkomer kan het altijd beter. Nee dus, na de eerste inzet en zak vol geld is de nieuwkomer gewoon een passant. Kies voorlopig gewoon voor het optimaal benutten van de bestaande situatie.
  28-12-2019 13:14:03
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
wageningen
2222