De mogelijkheid om te reageren is inmiddels gesloten.

8 Functies in het bos?

8bos

Het bos is een natuurgebied en wordt ook gebruikt voor houtproductie en voor bezoekers die graag willen wandelen en fietsen. Kan er nog meer? 

Zou je nog wat willen toevoegen, waar denk je dan aan en waarom wil je dat?

Deel

Reacties

 • windmolens in het bos is geen goed idee. Van afstand verpest het het groene bos uitzicht omdat de molens hoog boven het bos uitsteken en vanwege de voetprint van zon windmolen moeten er heel veel bomen gekapt
  12-1-2020 12:29:48
 • Bestaand bos: meer diversiteit toevoegen aan bosstructuur en padenstructuur zodat er ook stille, meer natuurlijke delen zijn. En een paar windmolens (zie wind). Meer bos toevoegen aan andere landschapstypen zodat er meer CO2 wordt opgeslagen en minder hittestress. Meer diversiteit en beplanting is gewenst voor natuur en milieu. Iets meer verdichting met zorgvuldig gekozen beplanting kan het kleine buitengebied wat Wageningen nog rest optisch vergroten. Let in inrichting en gebruik op de schaal van de verschillende landschapstypes. Singels aan de flanken van het Binnenveld. Kleine bossen, boomgaarden en hagen op rivierklei binnendijks. Verspreid ooibos in de stroomluwe delen langs de rivier. Voedselbos bij stadsranden.
  11-1-2020 14:12:23
 • Gaarne een goede verbinding tussen de mountainbike routes tussen Ede Rhenen en Oosterbeek. Verder kan een mountainbikeroute bijdragen aan een scheiding tussen wandelaars en fietsers in het bos. Zo kunnen we gezond de natuur in zonder elkaar in de weg te zitten .
  8-1-2020 20:50:19
 • Een deel van het Wageningse bos (in de buurt van de Scheidingslaan) is hondenlosloopgebied. Tegelijkertijd is het ook een regulier wandelgebied. Maar helaas ben je er als wandelaar "vrij wild" voor honden. Ze springen ongevraagd tegen je op, met vieze kleding, blauwe plekken en zelfs valpartijen tot gevolg. Als je de eigenaren erop aanspreekt, menen zij dat het je eigen schuld is, want je loopt in een losloopgebied. Blijkbaar is dat voor baasjes een vrijbrief om het onopgevoede gedrag van hun dieren te tolereren, en ook om de rest van het bos als losloopgebied te beschouwen (het deel dat daar niet toe aangewezen is). Als wandelaar mijd ik dit gebied inmiddels vanwege de vele keren dat ik besprongen ben. Jammer, want het is ook gewoon een recreatiegebied voor iedereen. Wat mij betreft blijven honden daar loslopen, dat gun ik ze echt, maar komt er veel meer aandacht voor respect en gedragsregels in het losloopgebied.
  8-1-2020 18:35:28
 • Ik zou graag meer bos willen zien dat met rust word gelaten, eindelijk eens een keertje niks doen, laat de natuur zijn gang gaan i.p.v. te tuinieren.
  8-1-2020 17:59:53
 • Ik ben zelf een fervent wandelaar, en een van de redenen dat ik graag wandel in het Wagenings bos is juist het ontbreken van grote diversiteit aan activiteiten. Het Wagenings bos is een van de weinige bossen waar ik loop waar het rustig genoeg is om ook daadwerkelijk nog reeën en andere fauna te zien. Het bos bij Bennekom en vaak ook het Renkums Beekdal ondervind zo'n hoge dichtheid van activiteit dat de fauna uit een groot gedeelte van dit bos wegtrekt. Een natuureducatie centrum lijkt mij wél een goeie toevoeging - dit bevordert wellicht het bijbrengen van liefde voor de natuur - mits aan de rand van het bos om extra verkeer door het bos te voorkomen. Wellicht is het soms ook oké iets moois met rust te laten in plaats van altijd te streven naar méér..
  8-1-2020 10:16:19
 • Ja er kan nog meer, namelijk windmolens. In het bos zie je ze pas als je er ongeveer naast staat en bovendien hoor je ze niet door het ruisen van de bladeren. De bossen op de Wageningse berg zijn in handen van twee landgoedeigenaren en van Staatsbosbeheer. Deze partijen hebben niet zoals Natuurmonumenten en de Landschappen de beschikking over extra middelen vanuit de postcodeloterij en donaties/legaten om de natuur en de recreatieve infrastructuur in het bos te onder houden. Voor hen zouden extra inkomsten vanuit windmolens de mogelijkheid geven om het bos op een kwalitatief hoger niveau te beheren zowel voor de natuur zelf als voor de recreatie.
  8-1-2020 10:06:36
 • Het zou mooi zijn als er een mooi natuureducatie centrum zou komen met eventueel een natuurkampeer terrein voor jeugdverenigingen. Dit zou een waardevolle toevoeging zijn voor het gebied. Daarnaast ligt Wageningen tussen verschillende mountainbike routes Doorwerth-Ede-Rhenen. Het zou goed zijn om goede verbindingsroutes aan te leggen zodat deze groep recreanten een mooi doorgaand parcours heeft en de overige recreanten geen(/minder) hinder ondervinden bij hun eigen recreatieve activiteiten.
  21-12-2019 8:17:41
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren
wageningen
2222